Periajul corect al dintilor

Periajul corect al dintilor

Periajul corect al dintilorPeriajul dintilor nu trebuie efectuat doar pentru un zambet mai alb si pentru o respiratie mai proaspata, ci mai de graba pentru sanatatea dumneavoastra generala. Cand va periati dintii, indepartati placa – un film subtire de bacterii care se lipesc de dantura si care dezvolta, in timp, afectiuni ale gingiilor si, in cele din urma, caderea dintilor! Periajul corect al dintilor nu numai ca va tine departe de medicul dentist, ci mai mult, in urma efectuarii acestuia cu regularitate, veti avea o dantura de invidiat!

Unul dintre cele mai importante aspecte ale unui periaj corect se afla in stransa legatura cu utilizarea unei periute de dinti bune. Este de preferat sa alegeti o periuta de dinti cu peri moi. Acesta elimina in mod eficient placile si resturile dintre dinti, fara a irita gingiile si fara a deteriora smaltului dintelui. In plus, aceasta trebuie sa aiba dimensiunea potrivita pentru dumneavoastra, fiind necesar sa ajunga usor la toti dintii, in special la cei din spate. Inlocuiti periuta de dinti in mod regulat. Parul se va uza in timp, pierzandu-si flexibilitatea si eficacitatea. Ar trebui sa cumparati o periuta de dinti noua la fiecare trei pana la patru luni sau imediat ce parul incepe sa se deteioreze si sa-si piarda forma. La aproximativ trei luni, parul devine ascutit datorita frecarii si poate provoca sangerari ale gingiilor. Un alt sfat este sa clatiti intotdeauna peria dupa ce ati folosit-o si sa o pastrati intr-o pozitie verticala si neacoperita, astfel incat sa se usuce inainte de urmatoarea utilizare. In caz contrar, bacteriile se vor inmulti la nivelul perilor.

Odata ce am stabilit importanta periutei de dinti, este de la sine inteles ca si pasta pe care o folosim pentru a curata dintii este deosebit de importanta. Sfatul nostru este sa utilizati o pasta de dinti cu fluor. Nu numai ca ajuta la indepartarea placii, dar ajuta si la intarirea smaltului dintilor. Este important sa retineti ca pasta de dinti cu fluorura nu trebuie inghitita, deoarece ingerarea repetata a acesteia poate avea consecinte grave asupra sanatatii. Sub nicio forma nu trebuie utilizata pentru copii sub varsta de trei ani. Paleta larga de variante de pe piata va da posibilitatea sa alegeti diferite paste de dinti care sa raspunda problemelor dentare, de la gingii sensibile, cavitati, tartru, dinti sensibili, pana la gingivita si dinti patatii. Optati pentru cea care se potriveste cel mai bine danturii dumneavoastra sau cereti sfatul dentistului. Utilizati o cantitate mica de pasta de dinti. Incercati sa puneti pe periuta de dinti o cantitata egala in dimensiuni cu un bob de mazare. Utilizarea in cantitati mari de pasta de dinti poate provoca prea multa saliva in gura, tendinta fiind sa scuipati si sa terminati prea devreme. In plus, creste riscul ingerarii unei paste de dinti cu continut de fluor, care, asa cum am mai spus, este foarte nesanatoasa.

Dantura sanatoasaPeriajul obisnuit si stilul de viata pe care omul din zilele noastre il adopta nu mai este de ajuns pentru o dantura sanatoasa si frumoasa. Este cu atat mai necesar sa utilizati ata dentara. Curatarea dintilor cu ajutorul acesteia este la fel de importanta ca si periajul in sine, deoarece indeparteaza placile, bacteriile si particulele de alimente care sunt prinse intre dinti, acolo unde perii periutei de dinti nu pot ajunge.

Amintiti-va sa folositi ata dentara cu atentie. Nu exagerati si nu frecati ata dentara de gingie, deoarece acest lucru poate o irita. De preferat este sa urmati curba fiecarui dinte. Daca ata dentara vi se pare imposibil de folosit sau daca indemanarea nu va ajuta, cautati alternative. Pe piata exista mici dispozitive de unica folosinta de capul carora sunt atasate bucati de ata dentara. Acestea sunt asemeni unor bastoane mici, din lemn sau din plastic, pe care le puteti introduce intre dinti, obtinand aceleasi rezultate ca si in cazul folosirii de ata dentara.