Radiologie Dentara Piatra Neamt

Radiologie Dentara Piatra Neamt

Radiologie Dentara Piatra Neamt reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Radiologie Dentara Piatra Neamt: Radiologie Dentara Piatra Neamt.


Radiologie dentara Piatra Neamt

Despre Noi

     Descoperirea si tratarea problemelor dentare intr-o etapa de inceput poate salva timp, bani si disconfort inutil. Radiografia ajuta medicul sa identifice probleme dentare aflate intr-un stadiu incipient, chiar daca semnele clinice nu sunt inca vizibile.

     Ca si alte proceduri medicale avizate si razele X sunt sigure cand sunt folosite cu grija. Operatorii nostri sunt instruiti sa foloseasca cantitatea minima de radiatie si tehnica potrivita pentru a obtine rezultatele dorite. In majoritatea cazurilor cantitatea de radiatie folosita este foarte mica, beneficiile efectuarii radiografiilor depasind cu mult riscul ca radiatia la care am fost supusi sa provoace vreo boala.

      Radiografiile dentare,  desi sunt supuse acelorasi rigori si grija pentru siguranta ca toate celelalte, sunt procedurile de diagnostic cu cea mai mica doza din medicina! In zilele noastre dozele primite pentru  o examinare full-mouth (14-18 radiografii intraorale intr-o sedinta) sunt mai mici  decat fondul natural la care suntem expusi intr-o luna (radiatii trestre si cosmice).

 

 

Servicii

Stabilirea planului de tratament şi a diagnosticului se efectuează după o examinare radiologică cu aparatul RX, care permite realizarea imaginii unui grup de dinţi sau a întregului maxilar.
Filmul redă localizarea unei cavităţi carioase ascunse, arată structura ţesutului osos, starea paradonţiului şi controlul tratamentului endodontic.
Analizarea mai precisă se realizează cu ajutorul aparatului digital – radioviziograf. Imaginea zonei examinate se afişează în timp real pe display-ul computerului şi se poate prelucra în multiple modalităţi.
Utilizarea viziografului nu supune pacientul la riscuri cum ar fi supradozările sau radiaţiile secundare.