Radiologie Dentara Satu Mare

Clinica Duo Dent - Radiologie

Radiologie Dentara Satu Mare reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Radiologie Dentara Satu Mare: Clinica Duo Dent - Radiologie .

Clinica Duo Dent
Radiologie dentara | Cabinet de stomatologie

Despre Noi

     Descoperirea si tratarea problemelor dentare intr-o etapa de inceput poate salva timp, bani si disconfort inutil. Radiografia ajuta medicul sa identifice probleme dentare aflate intr-un stadiu incipient, chiar daca semnele clinice nu sunt inca vizibile.

radiologie dentara satu mare

     Ca si alte proceduri medicale avizate si razele X sunt sigure cand sunt folosite cu grija. Operatorii nostri sunt instruiti sa foloseasca cantitatea minima de radiatie si tehnica potrivita pentru a obtine rezultatele dorite. In majoritatea cazurilor cantitatea de radiatie folosita este foarte mica, beneficiile efectuarii radiografiilor depasind cu mult riscul ca radiatia la care am fost supusi sa provoace vreo boala.

      Radiografiile dentare,  desi sunt supuse acelorasi rigori si grija pentru siguranta ca toate celelalte, sunt procedurile de diagnostic cu cea mai mica doza din medicina! In zilele noastre dozele primite pentru  o examinare full-mouth ( 14-18 radiografii intraorale intr-o sedinta ) sunt mai mici  decat fondul natural la care suntem expusi intr-o luna (radiatii trestre si cosmice ).

     Dozele pentru Bite-wing sau panoramica ( OPT ) sunt chiar mai scazute.

     Noile tehnologii reduc dozele si mai mult!!!

Servicii

radiologie dentara satu mare

Radiografie OPT (toti dintii)
Este o imagine radiologica desfasurata, de ansamblu ( panoramica ) a ambelor arcade dentare, a osului alveolar si masivului maxilo-facial si structurilor anatomice aferente.
Este un film de orientare, de screening. In anumite cazuri, pentru a putea vedea detalii localizate la un anumit segment anatomic, se va completa cu alte tipuri de radiografii.

Radiografie de aticulatie temporo-mandibulara
Este o radiografie mare care da imaginea articulatiei temporo-mandibulare in doua pozitii : gura inchisa si gura deschisa.

Radiografie dentara retroalveolara
Se face cu sensor digital de mici dimensiuni, introdus in gura pacientului si fixat in pozitia corecta cu un suport sau cu degetul de catre pacient.
Ea cuprinde intregul dinte, cu radacina si osul inconjurator.
Ajuta la diagnosticarea majoritatii problemelor dentare localizate la 1-3 dinti.

Radiografie ocluzala cu film mic
Este o imagine de mici dimensiuni care da detalii legate de pozitia in os a unor foramatiuni radio-opace ( cel mai des dinti) raportata la alte repere anatomice. Se foloseste in asocire cu una din celelalte radiografii.

Radiografie bite-wing
Este o radiografie mica , de mare precizie care evidentiaza carii coronare in stadii incipiente sau avansate, dar care nu pot fi vazute la explorarea clinica obisnuita.
Pe ea pot fi vazute coroanele dintilor maxilari si mandibulari ai zonei expuse, fara radacini.

Radiografia panoramica de sinusuri maxilare
Este o radiografie tip OPT, dar care reda imaginea completa a sinusurilor maxilare si a structurilor anatomice aflate in raport cu ele.